"Tabăra de pregatire si intervenţii în caz de dezastre" Comanesti-Galion 2016

29.06.2016 11:51

În fiecare an voluntarii Crucii Rosii iau parte la "Tabăra de pregatire si intervenţii în caz de dezastre" unde sunt pregătiţi să intervină în cazul unui dezastru major. 

Tabăra este menită atât pentru voluntarii care trebuie să-şi reîmprospăteze informaţiile cât şi pentru cei care nu au fost instruiţi pentru asemenea cazuri. Printre principalele cursuri se află atelierul de logistică, atelierul de suport psihologic, atelierul de It&Comunicare,de organizarea taberei de sinistraţi, aplicatii in teren accidentat pe timp de zi si noapte, module de prim-ajutor si triaj, evacuare si gasire victime, etc.
Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute. Tabăra se adresează voluntarilor mai vechi, care au experienţă în acordarea primului ajutor sau voluntarilor care au fost activi la acţiuni.
Peste 70 de voluntari ai filialelor de Cruce Rosie din Moldova vor participa intre 17-21 iulie la o tabara de pregatire pentru dezastre in Comanesti. Tabara se afla la cea de-a II-a ediţie. Tabara este organizata de filiala de Cruce Rosie Bacau, subfiliala Comanesti, in colaborare cu Primaria 
Comanesti si Centrul de informare europeana- Europe Direct Comanesti.

https://www.facebook.com/CruceaRosieSubfilialaComanesti/