Învață să acorzi primul ajutor - fii tu eroul ”Ziua mondială a primului ajutor (World First Aid Day)” 13 septembrie 2015

13.09.2015 13:00

World First Aid Day
13 septembrie 2015


    Cu prilejul acestui eveniment Crucea Roșie Comănești transmite următorul mesaj "Învață să acorzi primul ajutor - fii tu eroul", urmărind creșterea gradului de conștientizare a modului în care primul ajutor acordat poate salva vieți. 
În această zi oameni obișnuiți și voluntarii Crucea Roșie Comănești participă la acțiunile de mobilizare pentru acordarea asistenței primare în situații de criză. 
Primul ajutor este un gest de umanitate, care face diferența între moarte și viață, dar și între indiferență și solidaritate, între apatie și acțiune. De acest act umanitar ar trebui să poată beneficia toți acei care au nevoie. 
Situațiile de urgență pot apărea oricând, oriunde și pot afecta pe oricine. 
Federația Internațională a Crucii Roșii și Semilună Roșie (The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies - IFRC) a introdus în calendarul evenimentelor marcarea Zilei mondiale de prim ajutor, în anul 2000. 
Un obiectiv important al zilei este de a promova posibilitatea de acordare a primul ajutor publicului larg, Crucea Roșie Comănești organizând acțiuni de instruire a voluntarilor și a populției. 
Un alt obiectiv major este de a înțelege rolul crucial al primului ajutor în prevenirea accidentelor și a bolilor, dar și pentru integrarea grupurilor marginalizate în societate. 


Vă așteptăm în Parcul central din orașul Comănești pentru a fi alături de noi!